En mörk och tragisk film med mycket smärta/Betyg 2

Anna flyttar från Sverige till Köpenhamn för att satsa på sin skådespelarkarriär och för att ensam uppfostra sin dotter. När karriären ändå inte vill ta fart blir det för mycket för henne. Alla hinder tycks plötsligt oövervinnliga och en mörk tid i hennes liv tar form.

”Daisy Diamond” är en dyster film om en ung ensamstående mammas kamp att få rätsida på ett rörigt liv. Den utspelar sig i väldigt avskalade miljöer och är filmad lite som en dokumentär. I många av scenerna består dialogen bara av monologer. Det är en mycket mörk och tragisk film med mycket smärta som tar upp många svåra och tabubelagda frågor kring livsval och moderskap och på många sätt påminner den om Lilja 4-ever. Tyvärr uppnår ”Daisy Diamond” inte alls samma höjder utan faller platt vid de tillfällen då den borde ha växt.

Noomi Rapace, som spelar Anna, är mycket bra i huvudrollen och ger uttryck för den ångest och misär regissören vill förmedla. Ändå lyckades jag inte hålla intresset uppe genom hela filmen och trots att den bara är 90 minuter lång kändes den utdragen och långtråkig. Dessutom är det en ganska osmaklig film som troligen upprör många. Trots det lyckades den inte beröra mig så mycket som jag hade trott och betyget blir bara en tvåa.

Betyg: 2

13:28

Annonser