Igår var jag på bio och såg vackra Australia. Baz Luhrmann, som tidigare gjort bland annat Romeo+Julia och Moulin Rouge, står för regin i filmen som utspelar sig i Australien under andra världskriget. Det är en otroligt storslagen film som förmedlar en känsla som är svår att skaka av sig. Jag går fortfarande och tänker på filmen. Dessutom är filmen så otroligt vackert gjord, med underbara miljöer och färger.

Handling:
Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.

För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommeratt förändra deras liv.

14:24

Annonser