Idag lämnade vi Prag för att åka tillbaka in i Tyskland och styra mot Dresden. Hela staden bombades sönder till ruiner natten mellan den 13:e och 14:e februari 1945 av de allierade, och fortfarande håller man på att bygga upp staden. Alla historiskt viktiga byggnader byggs upp precis som de var, med hjälp av så många originaldelar som möjligt. Staden stod i lågor i 2 dygn och ca 140 000 personer tros ha omkommit den natten. Den första byggnaden som återuppbyggdes var Semperoperan som nu är 23 år gammal. Det kan man inte tro när man tittar på den!

Vi åkte från Prag vid 9 och runt 13-tiden var vi framme i Dresden. Efter lunch och incheckning på hotellet var det stadsrundtur. Otroligt fin stad med en sorglig historia. Tyvärr orkade vi inte gå runt så mycket eftersom det var så otroligt varmt. Fick inte förrän nu ikväll veta att det faktiskt var 38 grader varmt… Frauenkirche stod klar precis vid årsskiftet 2005-2006 och kostade 1,5 miljarder att bygga upp. Inuti kyrkan var både vackert och svalt, så där satt vi en stund tillsammans med alla andra som ville svalka sig.

Konstigt nog vände vädret precis nu ikväll och nu regnar det och åskar väldigt. Hotellet är för övrigt väldigt trevligt och fräscht!

Annonser